Vredehammer – Legger sjelen i musikken!

 

Siden 2009 har det gått slag i slag for bandet. Med flere utgivelser bak seg, Ep og full lengder, Spellemannsnominasjon og konserter i inn- og utland. Det ser ikke ut til at det stopper der. Vredehammer er ikke kjent for å ligge på latsiden. Vredehammer er nå aktuell med et nytt studioalbum. ”Violator” slippes 5. Februar i år og verden venter i spenning. Per Valla, grunnlegger og gitarist i bandet, var nylig sessiongitarist i bandet Abbath. Men han valgte å avslutte arbeidsforholdet.
– Det var kult å få sjansen til å spille med en av sine barndomshelter og det var en opplevelse jeg sent vil glemme, men nå er det slik at jeg rett og slett ikke følte meg komfortabel som session-musiker. Når alt kom til alt savnet jeg å jobbe hardt med mitt eget band Vredehammer. Dette hadde jeg ikke like mye tid til når jeg spilte med Abbath-gjengen og fant derfor ut at det rette for meg var å hoppe av lasset og fortsette med mitt eget prosjekt og ikke minst fokusere på utgivelse av ny skiva «Violator».
Legger sjelen i musikken.
Per forteller oss at musikk har alltid vært hans lidenskap og Vredehammer har hatt en jevn progresjon hele veien.
– Vi vokser stadig som band og det virker som vi har langt igjen å gå før vi har nådd vårt potensiale. Akkurat nå har vi en liten hvilepause for å komme oss tilbake på beina etter å ha satset mye på turnéer de siste årene. Dette har vært en liten utfordring økonomisk sett og nå må vi bruke litt tid på å få snudd økonomien. Så fort denne biten er unnagjort skal vi være tilbake på veien – stronger than ever!
Videre forteller Per at han alltid har vært meget fokusert og målrettet i sitt arbeid med musikk. Og mener det er viktig å sette seg høye mål. Ferden er langt i fra over, og hovedmannen selv er overbevist om at Vredehammer kommer til å være et viktig band i årene som kommer.
Vredehammer legger sjelen i musikken, noe som gjenspeiles i bandets materiale.
Albumet ”Violator” hadde release 18. Februar. ”Violator” er ikke like «black metal» som de tidligere skivene kanskje har vært, men er mer fokusert på tyngde og groove.
Hvordan har tilbakemeldingene vært?
– Tilbakemeldingene har vært fantastisk bra! Vi merker at folk virkelig kikker på det nye materialet, og oppmerksomheten rundt bandet er større enn noen gang tidligere. Definitivt et stort steg for oss, forteller Per fornøyd.
Rolig på turné fronten
Pr. Øyeblikk er det stille paå konsertfronten for Vredehammer. Foruten om konserten på Blastfest i februar og Inferno i mars. Gutta har enda ikke noe konkret på plass enda. Men forteller oss at til høsten skal det definitivt være klart for en turné. Enten som headlinere, co-headlinere eller direct support for et større band. Per kan meddele at Vredehammer har vært litt i dialog med Carach Angren.
– Som noen kanskje vet har Clemens/ Ardek laget introen paå to av våre utgivelser og gjennom dette har vi blitt gode venner. Hele gjengen fra dette bandet er særdeles hyggelige folk og vi digger musikken deres. En turné med Carach hadde vært kult. Hvem vet, kanskje vi ender opp på tur med dem til høsten, sier Per med et lurt smil.
Netflix, spiker og metal
Til tross for at Vredehammer er et tidskrevende band, forteller Per at han jobber som snekker på dagtid. For å koble av trener han vekter. Per innrømmer også at han er en skikkelig TV-slave.
– Netflix får kjørt seg om kveldene, sier han og ler.
Bandet signerte med Indie Recordings. Vredehammer hadde som målsetting å signere med et større selskap enn de hadde sist gang vi var i kontakt med gutta. Neste mål er å komme seg ut på festivaler
og som smått gjøre bandet om til en inntektskilde.
– Dette er ikke gjort over natta, men vi har en plan og forhåpentligvis vil brikkene begynne å falle på plass ganske snart.
Tekst: Madelen Engeseth Foto: Jorn Vedberg