ABYSSIC live på Betong, Oslo

ABYSSIC – BETONG, OSLO

En høstkveld fylt med kald vind, kanskje det var et godt tegn for hva vi vil se i Betong, men da jeg kom dit, Oh !! Det var overraskende lite folk der … men det ble bedre etter hvert og når ABYSSIC inntok scenen var rommet halvfull.

Dette var første gang jeg skulle se dette bandet og av det lille jeg hadde hørt av musikken et par dager tidligere så var jeg spendt på om fremføringen stod til forventningene, noe jeg fikk bekreftelse på ganske raskt. Mine forventninger var svært høy med de svært kvalitetsmessige og erfarne musikere og de skuffet ikke.

Endelig var bandet klar til å starte showet og fra den første strofe forstod jeg at dette ville være en av de ganger et band forlater deg med munnen åpen for mange av de som var fremmøtte. Med en blanding av atmosfærisk black metal/melodiske og gutturale stemmer rive huden seg og du står igjen med gåsehud.

En langsom metall, men som jeg nevnte tidligere, melodisk og atmosfærisk og noen snev av fart som ikke gjør at det blir ensformig der musikken omslutter oss i sin melodi.

En av de store overraskelser var å se at Ole Karlsen (Gromth) hadde ansvaret for de rivende skrikene og som perfekt supplerte sangene. Dessverre hadde de bare hadde 30 minutter å spille og med låtene «A Funeral Elegy» og «Sombre Dreams» forlatt de oss med ønsket om å høre mer … Heldigvis vil debutalbumet bli utgitt snart, bra for André Aaslie og co. Nok en gang viser han og hans bandkamerater at de kan overraske oss med sin musikk og vi vil helt sikkert høre mer fra dette bandet i fremtiden.

-Asmodeus-

Photo (PROMO)