LA PAJARRACA RADIO

Det er jo ingen hemmelighet at Helvete Magazine har et svakt hjerte for Mexico siden Helvete Magazine fikk bein å gå på nettopp under en tur til Mexico allerede i begynnelsen på 2000- tallet. Vi har gjennom de snart 20 årene vi har eksistert hatt et godt samarbeide med både konsertarrangører, radiostasjoner og andre metal-media i Mexico og det tenker vi å fortsette med. Neste år feirer vi 20 år som metal magazine og vi kommer til og fortsette vårt samarbeid med både Mexico og andre land. Et av de ny samarbeidspartnere er «La Pajarraca Radio». Grunnen til at vi i det hele tatt dro kjennskap med denne radiostasjonen var at en gammel ungdoms-kammerat fortalte at han skulle gifte seg med ei fra Mexico og siden jeg selv da var gift med en meksikaner som ble med til Norge så falt det jo naturlig at han kunne dra nytte av våre erfaringer nå som han selv skulle få sin vakre brud til Norge. Ikke bare hadde vi gjennom ungdomsårene digget metal musikk, men nå hadde vi enda flere felles interesser. Spesielt med tanke på at hans kone allerede dreiv en radiostasjon i Mexico for metal-interesserte før hun kom til Norge og noe hun kunne fortsette med også etter at hun flyttet der i fra.

I forbindelse med vårt kommende 20-års jubileum neste år så tenkte vi å sette søkelyset på en del av våre samarbeidspartnere opp igjennom årene og starter med nettopp «La Pajarraca Radio» som er det nyeste tilskuddet i metal samarbeid så vi kaster oss rett ut i intervjuet med Arlen Gallo.

 • Hei Arlen. Hvordan oppstod ideen med «La Pajarraca Radio» og hvem står egentlig bak konseptet? 

-Ideen oppsto fordi jeg, Arlen Gallo, har en grad i medier og kommunikasjon og hadde et prosjekt allerede utviklet for en AM-radiostasjon i Guadalajara, Mexico. Det ble kalt «La Pajarraca con Arlen», et program som var bare mitt, men dessverre måtte hele stasjonen slutte å eksistere og de startet med et helt annet konsept som handlet om sport og av den grunn ble jeg stående uten et program og med hele prosjektet allerede lagt sammen.

Senere spurte Adrián Barilari, vokalist av RATA BLANCA, et band fra Argentina og som er min vennen, om jeg kunne lage en internett-radiostasjon, men å spille bare bandets musikk, noe som vekket min nysgjerrighet. Først må jeg være ærlig, for å lage en internett-radiostasjon føltes ikke bra da jeg ikke så det som overbevisende siden jeg hadde en karriere innen radio i mer enn 20 år og i media før jeg opprettet «La Pajarraca Radio». Det overbeviste meg bare ikke. Jeg jobbet i 13 år på «Televisa Radio», «Radio Uno» og «Grupo Imagen». Senere følte jeg at ideen var bedre, men jeg var ikke fornøyd med å bare skulle spille musikk fra et band, så jeg bestemte meg for å lage min egen radiostasjon med hele konseptet som jeg allerede hadde satt sammen for mitt eget program som var «La Pajarraca con Arlen» og derfra oppstod «La Pajarraca Radio». Vi begynte å lage radio live fra 14. september i 2009 og siden den gang har radioen vært på lufta i mer enn 14 år og vi vokser stadig.

Jeg er daglig leder, programmerer, annonsør, reporter og fotograf, men jeg har et utmerket team som sammen med meg får radioen til å vokse mer og mer for hver dag. Bl.a. med annonsør Jaime Rosas i Mexico City med sine programmer «ROCKERIAS NOCTURNAS» og «ECHANDO EL SHRED» på tirsdager og torsdager. Når Kim Johansen kom inn i radioen, kom han også med noen nye ideer og ga meg kunnskap om nye band som jeg ikke kjente fra før av. Han er også annonsør, reporter og fotograf. I tillegg er han min mann og vi har også vårt eget program som heter «THE BLAST FROM THE PAST» som Kim lagde. Det er på fredager. Han og jeg lager mange ideer og mange intervjuer sammen. Han hjelpe meg veldig mye med radiostasjonen. Det gjør også Erika Arbog Gallo med sitt program «LA DANZA DE LOS VAMPIROS» på fredager og som dessuten er min søster og Max Dracul med sitt program «EL HIMNO DE LAS ALMAS PERDIDAS» på torsdager. Mitt spansk radioshow som heter «LA PAJARRACA CON ARLELN» går på torsdager også har vi jo selvfølgelig vår webdesigner Edgar Martinez, samt noen andre samarbeidspartnere som: Patricia Fonseca og Muppet Rathbun. Mange år har gått med mange kunngjøringer og noen er ikke lenger med oss, men vi rocker fortsatt.

 • Hva er det beste med kanalen sammenlignet med andre metal-kanaler? 

-Det er et vanskelig spørsmål fordi vi egentlig ikke går inn for å lytte eller se hva andre gjør . Jeg fokuserer oss og på vår egen stasjon, men vi antar at det er en helhet. Fra intervjuene og ikke minst live-programmene siden hver kunngjøring har sin stil og personlighet i tillegg til musikken vi spiller og som spilles på radio’n, selvfølgelig.

 • Hvem er de 3 største band dere har hatt med dere live i programmet? 

-Det er flere, men uten tvil tror jeg EUROPE, UDO, STRYPER, SAXON, AXEL RUDI PELL , HELLOWEEN, D.A.D. og TNT. Det er mange flere, men jeg kan jo ikke nevne alle.

 • Er det noen band eller artister som har gjort seg ekstra bemerksomme både positivt og negativt? (Det er jo stor forskjell på personlighetene til artistene ) 

Ja, selvfølgelig. Jeg synes Chris Doliber, gitarist av MADAM X, er en flott person som åpnet hjertet sitt for å fortelle oss noe veldig personlig. Og uten tvil Steve Grimmett, vokalist fra GRIM REAPER, rest in peace. Han var et flott menneske og alltid med et smil og inntil for noen dager siden hadde vi kontakt med ham før han døde, dessverre. Det var sjokkerende for Kim og meg å høre at han døde noen dager etter å ha snakket med ham. TO DIE FOR vokalist, Jape Perätalo, fortalte oss også mange ting som han aldri hadde fortalt noen om hvorfor han forlot bandet. Dirk Schlächter, bassist i GAMMA RAY, er også et flott menneske. Veldig autentisk og vi fortsetter å kommunisere med ham og vi har ting til felles. I tillegg har han bodd i Mexico og han er gift med en meksikansk kvinne. Robin McAuley vokalist i MC AULEY SCHENKER GROUP er også en fantastisk person, så blid og så glad. Alltid positiv. Gode minner og vi har fortsatt kontakt.

Selvfølgelig også intervjuene med bandet Rata Blanca, dets vokalist Adrián Barilari. Han er veldig morsom og har gode vibber. Og spesielt Guillermo Sanchez, bassist, rest in peace også. Han var alltid en god venn og en hyggelig person. Jeg vil alltid huske det. Jeg tror vi alltid vil ha anekdoter med hver enkelt artist, både gode og dårlige, men jeg tror ikke det er noen spesielt dårlige. Vi har tvert imot hatt gode intervjuer og gode holdninger fra alle vi har intervjuet. Hvert intervju har gitt oss mye, spesielt gode og uforglemmelige øyeblikk med hver enkelt så det er vanskelig å ikke skrive noe om hver enkelt. Vi er veldig takknemlige for hver av dem for at de har gitt oss av sin tid.

 • Kan man leve av å drive La Pajarraca Radio eller er det mere en hobby. Hva må evt. til for å kunne leve av det? 

-Hvis du fokuserer på det ja, selvfølgelig. Og for oss er det ikke en hobby, det er en veldig seriøs jobb for alle oss som utgjør «La Pajarraca Radio». Vi gir alt i hevert eneste program.

 • Nå som den digitale verden har nærmest eksplodert merker dere konkurranse innen det å holde på i radio-verden? 

-Vel, det er mange radiostasjoner, ja, men ikke alle er av kvalitet og konsistens som det må og bør være tror jeg. Vi koser oss med våres radiostasjon og vi håper at folke liker den. Det er en veldig konkurransepreget verden fordi alle kan starte en radiostasjon selv om de ikke studerer kommunikasjon eller har erfaring med medier, men for oss må man alltid se etter nye ideer og holde fokus på arbeidet vårt og ikke på hva andre gjør. Vi kan ikke fortelle deg om vi har konkurranse, men helt sikkert har vi det, men vi fokuserer egentlig ikke på det. Jeg, som mine kolleger, gjør jobben vår så godt vi kan, og vi støtter alle hverandre og kommer med nye ideer for å få radioen til å vokse.

 • Radiostasjonen så jo lys i Mexico, men nå kjøres den vel hovedsakelig fra Norge. Merker du noen forskjell på det og evt. hva? 

Det stemmer, radioen ble født i Mexico og nå bor jeg i Norge. Våre lyttere har økt siden vi sendte sendinger fra Norge og ikke lenger fra Mexico i mitt tilfelle, men vi har også lyttere i Mexico så radiostasjonen er fortsatt aktuell derfra også, ikke bare i Europa. Mexico er basen og vi fortsetter den herfra. Det vi vet er at nå er vi mer internasjonale enn før. Noe jeg har lagt merke til er at mange lyttere er fra andre land som Tyskland, Tyrkia, Sverige, Norge, Mexico, Spania, Egypt, India, Kina, Ecuador, USA, Canada, etc. For bare å nevne noen få land. Vi har vokst mye, noe vi takker høyere makter for.

 • Hvis du kunne velge 5 band/artister du ønsker å ha med i radio-showet hvem er det og hvorfor? 

Uten tvil er MOTLEY CRUE favorittbandet mitt. Det ville vært en ære å ha med dem. RATT er Kim’s favorittband og for ham ville det vært en drøm som gikk i oppfyllelse. LITA FORD fordi vi beundrer henne mye som artist og gitarist. CINDERELLA fordi det er et band vi elsker og vi har mange spørsmål rundt hva som skjedde med vokalisten deres, Tom Keifer. MARILYN MANSON er litt av en karakter og det er så mye han har å fortelle oss. Livet hans har vært veldig interessant. Det er også mange flere som IRON MAIDEN, BRYAN ADAMS, BILLY IDOL, BON JOVI, KISS, RAMMSTEIN samt lokale bande i hele verden vi ønsker å ha med i programmet vårt.

 • Er det evt. noen du absolutt ikke vil ha med og hvorfor?  (Kanskje noen du har møtt på med med vad attitude? )

-Faglig sett har vi ingen mennesker vi ikke ønsker å fortsette å ha kontakt med, men personlig er det mange.

 • Hvorfor skal vi velge La Pajarraca Radio fremfor andre radiokanaler? 

-Vi tror at fordi vi er ærlige med arbeidet vårt og alt vi gjør. Vi gjør det med hjerte og profesjonalitet. Alle vi som utgjør «La Pajarraca Radio» har en personlighet som kanskje eller kanskje ikke blir likt, men på slutten av dagen prøver vi å underholde publikum på en respektfull måte og i tillegg støtter vi band fra hele verden. Du vet ikke hvor mange band som sender oss materialet sitt. Jeg elsker det fordi vi også er et media som kan hjelpe nye band med å gjøre seg kjent i verden, men selvfølgelig ber vi om at materialet deres må ha bra kvalitet. Vi forbereder oss også til hvert direkte-program enten med informasjon vi gir eller med innholdet i hvert program. Det er ikke noe som bare er improvisert, men vi liker også å ha det morsomt og spøke litt under intervjuer. Det ser også ut som artistene også liker å ha det litt morsomt underveis . I tillegg støtter mange plateselskaper oss ved å sende artistenes materiale.

 • Har du noe du vil legge til ang radiostasjonen som du vil dele med Helvete Magazine sine lesere?

-Vi vil gjerne legge til at du kan besøke og hører på vår radiostasjon her: www.lapajarracaradio.com hvor vi spiller alt som er rock i sine forskjellige under-sjangre; hard, heavy, trash, death, oldies black, alternativ, hardcore, folk…. og at du kan skrive til oss i kommentarfeltet om hva du syntes om stasjonen. Om hva de ønsker at vi skal gjøre mer av eller hva som ennå ikke er gjort og at de får med seg de nye intervjuene som kommer i 2024.

Også tusen hjertelig takk til Erika Arbog, Jaime Rosas, Max Dracul, Edgar Martinez, Patricia Fonseca, Muppet Rathbun og selvfølgelig min kjærlige og talentfulle ektemann Kim Johansen for alt det ekstraordinære arbeidet vi alle staff gjør innen radio.

Vi anbefaler også å lese Helvete Magasinet til alle metal folk der ute og selvfølgelig alle våre lyttere. Rock on!!!

 • Til slutt takker vi i Helvete for at dere tok dere tid til å besvare våre spørsmål som er basert på hva våre lesere generelt ønsker å vite, spesielt nå rett før den travle førjuls-stria. Vi ønsker dere alle lykke til videre og håper på et godt samarbeide fremover.

-Tusen takk Cayza og hele Helvete Magazine for intervjuet og for å være en del av metal-verdenen som støtter denne sjangeren noe som ikke alltid er like enkelt. Fra meg Arlen Johansen Gallo, Kim Johansen, samt hele staben Jaime Rosas, Erika Arbog Gallo, Max Dracul. Vi takker dere alle for at dere har tatt interessen for oss i bladet deres, og les også en rapport om magasinet ditt på vår nettside www.lapajarracaradio.com i rapport-knappen der du kan oversette notatet eller hele nettstedet til ditt språk. Tusen Hjertelig takk for intervjuet.

HELVETE MAGASINE rock on!!!