WAO VIP LOUNGE 2020

Det er klart for den femte utgaven av «Wacken VIP Lounge» og for flere er nok dette årets eneste festival. Festivalen har i år egen teltcamp i tillegg til bobilcamp hvor bobilcampen har 2 bobiler og 2 campingvogner og teltcampen har to telt. Begge deler i ca. 20 meter gangavstand fra selve festivalen.

Siden det er 5-års jubileum og det ikke akkurat er så mange andre festivaler for tiden så er det i år for første gang liveband på festivalen. Både fredag og lørdag. Lineup’n er relativ enkel å huske siden det er ett band: Fierce Justice. I tillegg har man jo også muligheten til å benytte seg av å se den spesielle «live» sendingen Wacken streamer på 80 tommeren på innsiden av hovedhuset.

Fierce Justice er et hard rock/metal band fra Oslo. De har tidligere spilt flere konserter samt spilt på festivaler arrangert av folkene bak «Wacken VIP’en», så de fleste i publikum kjenner til dette bandet selv om besetningen er noe forandret. Sola steiker, det er kort vei til mat & ølserveringa og ikke noe kø og man kan til og med ta seg en dukkert mens man ser konserten, så her er alt tilrettelagt for en super konsertopplevelse.

Set-listen er relativ lik begge dagene og det er en blanding av eget materiale og kjente cover-låter. Bandet gir oss et par egne låter som fungerer fint, men det blir selvsagt litt mer liv i publikum under Megadeth’s «Symphony of Destruction» og klassikeren «Ace of Spades». Bandet fikser begge genre, men de tekniske låtene fungerer best. Mer allsang blir det under «Breaking the Law» og Metallica’s «One» blir framført bra med full koring fra publikum. På noen av bandet’s egne låter gir gitaristene oss litt tradisjonell tostemt gitar og heldigvis tar den egne power-baladen av etter hvert og blir en ordentlig metal-låt. Vi får også party-klassikeren «Rock You Like A Hurricane» og vokalisten gjør en fin jobb på skrikinga i Led Zeppelin-låta «Immigrant Song». Høydepunktet for kvelden kommer med Deep Purple’s «Highway Star» med en godt levert gitarsolo.

På slutten av konserten legger vokalisten inn det obligatoriske scene-showet med å hoppe ut i bassenget til stor glede for publikum. 

Så selv om det bare ble en festival på de fleste i 2020 så var det i alle fall en bra festival. Vi får håpe at 2021 blir minst like bra.

Text: Kvile