GÅTE på TRÆNAFESTIVALEN

 

Det er ikke mye rock og metal på Træna festivalen, men så er det heller ikke noen rocke festival…men når det først er noe rock n’ roll og det som hardere er så er det stort sett bra band. I alle fall de vi har fått med oss opp igjennom åra. Alt i fra Satyricon via Wardruna og i år med trønderbandet Gåte.

Gåte har hatt et par pauser i løpet av sin karriere og den siste varte i ca. 7 år, men det har kanskje gjort dem både godt og gira på spillejobber etter at de startet opp igjen i 2017.

Vi var så heldige å så dem på «Tons of Rock» nå for kort tid siden og nå får vi jaggu se dem igjen langt ute i havgapet. Nemlig på Træna festivalen.

Det var god stemning og greit vær, men personlig hadde jeg håpet å se dem i «Kjærkheller’n» hvor Wardruna gjorde en fantastisk opptreden året før. Gåte er jo litt mystisk og med noe trolsk over seg og hadde passet utmerket godt til å spille i ei grotte med vann på alle kanter så langt øye kunne se.

Det er alltid liv på Træna festivalen og Gåte ga absolutt sitt for å øke på atmosfæren som var til å ta og føle på med vakker stemme fra Gunnhild Sundli. Hun kunne minne litt om ei ishavs prinsesse der hun stor med sitt flotte hvite antrekk og krone på hode. Broren, Sveinung Sundli, ga likeså god stemning der han danset rundt på scenen med sitt gode smil i takt med felespillet sitt. Det virket som om både publikum og hele bandet stor koste seg, men hvem gjør vel ikke det på Træna festivalen.