UNLIGHT DOMAIN

Asmodeus fikk nyss om et band fra Cuba som vekket hans interesse og tok en titt nærmere på bandet Unlight Domain.

I 2005 i byen Matanzas Cuba, oppstår prosjektet Unlight Domain basert på ideen til Ivan Leonard som påtar seg rollene som gitarist og bandansvarlig og Jordan Perez som inntil da var en trommeslager i Puertas Negras. De slår seg sammen med José Blanco på vokal og senere Liúber Nephew som spilte bass i Amenthis. Bandet hadde fortsatt ikke noe navn da de spilte inn sine to første låter, «In the Name of Satan» and «Dark Battle». Navnet oppstod da det blei en diskusjon mellom José Blanco og Aramis Laurencio, som senere skulle bli med i bandet og skrive låtene for gruppa og det oppstår to navn. Aramis foreslår Unlight mens Joseph foretrekker Domain. Til slutt bestemmer de seg for at de tar med begge de to ordene og dermed blir Unlight Domain født.

I juli 2005 lagde gruppa fire nye låter som med de to foregående dannet den første demoen under tittelen «Unlight Domain». På dette stadiet var musikken i bandet noe flat og lineær, noe som gjør seg gjeldende fra de musikalske innflytelser som bandet hadde. Medlemmene var svært misfornøyd med produksjon av denne demoen der all musikk var komponert av Ivan Leonard og tekstene ble skrevet av Aramis Laurencio, Jose Blanco og Ivan. Til tross for disse begrensningene, får denne en nominasjon som beste demo metall i Cuerda Viva, et TV-program som fremmer metall og andre musikalske alternative sjangere i Cuba. Bandet er også nominert som beste nye band og mest populære band. Den andre demo’n, «Shadows, Blood and Unholy one» er ferdig i august 2007. Her begynner Unlight Domain å vise sin egen stil å lage black metal. De legger musikalske innflytelser litt på hylla for å nå et høyere nivå med de seks sangene på denne demoen. «The Mordor’s Dark» er basert på «Ringenes Herre» -trilogien av J.R.R. Tolkien og blir umiddelbart en av bandets høydere. Produksjonen av denne demoen er høyere enn den forrige, selv om den ikke når nivået bandet ønsket. All musikken er komponert av Ivan Leonard og alle tekstene var skrevet av Aramis Laurencio. Dette arbeidet har også nådd en nominasjon, Live String, i kategorien for beste metall demo. Sangen «From the Shadows» blir valgt av det cubanske plateselskap Bis Musikk til å bli inkludert i albumet «Rock Vivo», en samling av noen av de viktigste rockeband i landet.

På grunn av avvik av Ivan Leonard med kvaliteten på tidligere produksjoner så bestemmer han seg for å lage Supremacy Studio i sitt eget hus. Fra det øyeblikket blir Ivan produsent av platene til Unlight Domain. Dette er hvordan Descensus Averni, gruppens første album, slippes i oktober 2008 og som representerer et stort evolusjonært sprang i bandets arbeid. I hver av de ni sangene kan man merke en solid og veldig moden stil der arrangementene er mer komplekse, dype og kalde. Noe merkelig er den låta som gir albumet sitt navn, noe instrumentalt som beveger seg bort fra black metal sound og er nærmere heavy metal, hvor du kan kjenne nivået nås med bandet. Dette albumet inneholder også en versjon av låta «Waiting» knyttet til  deres første demo. Her er all musikken tilbake til å være skrivd av Ivan Leonard og Aramis Laurencio. Dette albumet ble nominert i Cuerda Viva, i Cubademo og i Cubadisco, de viktigste hendelsene av musikk på Cuba. To år senere ble låta «Inner Demons» re-innspilt for filmingen av gruppens første offisielle videoklippet.

På slutten av 2008 ble en CD produsert av amerikanske Linje Produksjon og utgitt i Mexico. Dette er en split cd som Unlight Domain deler med Black Thrash bandet Ancestor. Dette arbeidet inkluderer de seks sporene fra den første demoen av bandet og blir den første split cd i historien med metall i Cuba. Det er i denne perioden at Jordany Pérez bestemmer seg for å forlate gruppen og utfører sin siste konsert med Unlight Domain i desember 2008. Noen måneder senere blir tommene okkupert av Andry Hernandez, ex- medlem av Ancestor.

I 2011 reiser Liúber Sobrino for å bo i Spania og blir erstattet av Camilo Vera på bass og

I november 2012 starter innspillingen av deres andre studioalbum, «Ruinene of Creation», i Supremacy Studio. Albumet slippes i januar 2013. Sammen med albumet blir deres første DVD utgitt under tittelen «Alive in Ruins». «Ruins of Creation» er langt overlegen i alle sanser til tidligere arbeid av bandet. For første gang føler bandet seg vel med produksjon de har oppnådd. Musikalsk er det enda mer teknisk enn «Descensus Averni». Her kan du snakke om en måte å gjøre det på og en Unlight Domain sound. Dette albumet er mer enn et sett med sanger; det er et konseptalbum. De første syv sanger omhandler samme tema: selve ødeleggelsen av mennesket og behovet for å finne nye måter. Den siste låta, «Beneath the Mask» er en annen låt som tar opp dette temaet. Riff av Summon, det første sporet på platen føles igjen i «The Age of Man», mens noen vers gjentas i flere spor og dermed skaper en solid enhet i hele albumet. Designen er også interessant. På fronten av dekselet av cd og DVD speiles forsvinningen av en kraft som bare forverrer problemene med menneskeheten. Her er den musikalsk komposisjon blitt delt mellom Ivan Leonard og Camilo Vera mens Aramis Laurencio er ansvarlig for tekstene.

Unlight Domain er en av de mest aktive bandene i landet. De har spilt på alle metallfestivaler i Cuba og holder og tilbyr konserter hele tiden for å oppnå en solid base av tilhengere. Foreløpig har bandet planer om å filme flere videoer med temaer av «Ruins of Creation». I 2014 reiste trommeslager Andry Hernandez for å bo i Brasil og blir erstattet av Yasell Gomez.

Akkurat nå holder Unlight Domain på med å jobbe med en ny cd. Platen er allerede skrevet og vil bli kalt «Unended Freedom Tale». Dette er et konseptuellt arbeid om historie og aktuelle saker i landet deres. Musikalsk vil de fortsette å utvikle stilen til bandet fra forrige album som de vil at skal komme ut i år. Som forrige album vil musikken være utført av Ivan Leonard og tekstene av Aramis Laurencio. Bandet har et gammelt ønske: Å spille inn en DVD med et symfonisk orkester. Temaer er allerede orkestrert. De har forsøkt å gjøre det to ganger, men på grunn av økonomiske og logistiske problemer og misforståelser har de ikke lyktes ennå. De gir fortsatt ikke opp ideen og vil prøve på nytt. En annen drøm er å spille utenfor Cuba og ta deres metall til andre steder, delta på festivaler og turneer.

Med det takker vi for deres tid og ønsker dem lykke til videre og kanskje vi er så heldige å få se dem live et sted i nærheten.