Mork & Order på «Blå»

«Pure Fucking Galskap» – Mork og Order på Blå i Oslo 28. oktober 2016

«Blå» er en sjelden og røff perle i et Oslo som blir mer og mer preget av pengefokuserte eiendomsutviklere. I senere tid har stedet overlevd trusler om å miste sjenkebevilgningen og å bli feid av kartet av byens stadig mer kulturfiendtlige styrende makter. Heldigvis vant «Blå» denne gangen.

Denne mørke oktoberkvelden har «Blå» 2 massive norske Black Metal band på plakaten; Mork og Order og vi stiger inn i mørket for dette vil vi ikke gå glipp av!

Det er en helt enorm stemning blant publikum og «Blå» fylles opp. Vinden blåser hardt i kveld og dens kulde blir som om forsmak på hva vi kan vente oss å få på «Blå» … Heldigvis kommer vi tidlig, for Mork inntar scenen allerede kl 20:30, og fra første første riff aner det oss at dette blir en kveld for demoner. Mork er som vi vet et «one man band», men Thomas har valgt sine livemusikere til å bringe sin black Metal ut til folket, med omhu. Vi får oss en solid dose av det som kan kalles god gammel norsk Black Metal.

Da Order går på tar de «Blå» med en voldsom kraft. Order har publikum i sin hule hånd der de entrer scenen og viser oss at galskap er undervurdert. Og det er en befriende galskap. Kveldens konsert er en vandring utenfor “Boksen”, der rett og galt ikke finnes, der ond eller god ikke har noen betydning. Det er tilbake til opprinnelsen. Tilbake til røttene. The Second Coming of Pure Fucking Armageddon.

Foran scenen blir det tilløp til både det ene og det andre. Vill dans og armer i været med \m/. Billy Messiah messer til sitt publikum, synger fra en stor rød pentagram merket bok, holder hodet med begge hender og skriker. Resten av bandet er mer som et solid bakgrunnsteppe for denne seansen, uten at de havner i skyggen av den grunn. Gitarriffene henger tungt og suggererende over scenen, innimellom som motordur. Bandet på scenen forsvinner jevnlig i en hvit tåke av røyk og motlys. Order er så bra og så gjennomført drøyt, så tungt og ekstremt- ikke minst har de en vanvittig bra energi. Settet deres består av: “Folly Grandeur”, “Savage”, “Winter” cover av Celtic Frost’s “Procreation of the Wicked”, “Order”, “Torquemada”, “The Prophet”, “Dugma», “Victimized» og til slutt cover av Mayhem’s “Deathcrush”.

Sånn i ettertid er det ikke så lett å være enige i hvilket band som var best, men at dette har vært en eksepsjonelt bra kveld for Black Metal fans hersker det ingen tvil om.

Tekst: Tina & Asmodeus Foto: Tina Pammer