WILDNITE

Jeg ble tipset om et nytt Lillestrøm band jeg burde sjekke ut som spilte skikkelig Glam Rock med stor party faktor. Som oppfordret så gjort kan man vel si, så jeg tok kontakt med Sigurd på vokal, også kjent som Jizz for en liten oppdatering på bandet og han og Michael, alias Magic Mick (MM) kunne fortelle os følgende…

Hvem startet bandet, hvor og når?

Jizz: -Jeg møtte Nikki på røykehjørnet på ungdomskolen. Etter å ha pratet litt fant vi ut at vi hadde en felles lidenskap for 80-talls rocken. Vi bestemte oss fort for å starte opp et band som skulle basere seg på så eksplosivt og vilt sceneshow som mulig, samt Heavy rockelåter med catchy refreng. Nikki kjente en gitarist og trommeslager fra Lillestrøm som han tok med inn i bandet. Etter en oppvarmingsjobb for Suicide Bombers, hvor faren til vår nåværende gitarist spiller, begynte jeg og Michael og prate. Vi ble fort enige om av Michael var det som manglet i Wildnite.

MM: – Jeg ble så imponert over sceneshowet og utførelsen at dette var noe jeg virkelig ville være med på

Hvem spiller i bandet og hva de spiller?

Jizz: -Bandet består av samtlige originalmedlemmer, men i september 2015 fikk vi et tilskudd til galskapen, med vår fantastiske lead gitarist Michael Bjerkan. Bandet består nå av: Sigurd (Jizz) Søbye på lead vokal, Michael (Magic Mick) Bjerkan på Lead gitar, Marius (Nikki Starr) Tangen på lead bass, Daniel (Danny Deluxx) Marthinussen på lead trommer og Kalle (Kailey Deville) Knutsmoen på komp gitar.

Hvem har inspirert dere?

MM: -Vi elsker jo alt heavy fra 80-tallet og er veldig inspirert av klesstilen og Partyattituden fra nettopp den perioden. For å nevne noen konkrete eksempler er vi kanskje spesielt inspirert av band som: Firehouse, Mötley Crüe, Whitesnake og selvfølgelig TNT.

Hvorfor dette navnet? Og fortell oss betydningen av det.

Jizz: -Vi skulle egentlig hete “The Wild International Long Dicks and the Nipple Invasion Terror Erections”, men ettersom at det ble litt langt og pubertalt fant vi ut at vi skulle kutte det ned med forbokstaven i hvert ord. Det var sånn vi ble Wildnite, sier han med et smil om munnen.

Har dere gitt ut noe plate? Hvis ja, hva er navnet?

MM: -Vi er for øyeblikket i studio og har planer om å slippe et fullverdig album så fort som mulig. Første singel er allerede ute på Spotify og om ikke lenge flere andre strømmetjenester. Låta heter «Into Your Eyes» og er en straight forward rockelåt vi er svært fornøyde med.

Har dere spilt med noen kjente band?

Jizz: -Vi har hatt gleden av å spille med flere større band som årene har gått. Det inkluderer bl.a. band som Suicide Bombers (NO), Baby Snakes (NO) og Lee Bains the III and the Glory Fires( US), samt en konsert i regi av managementet vårt (Livemanagement) med selveste Ronni Le Tekrø som special guest. Vi skal også fremover varme opp for Oslo bandet NiteRain (NO) ved flere anledninger. Det samme skal vi med Quireboys (UK) på Lillestrøm Kulturpub 3. september 2016, noe vi ser veldig frem til. Wildnite og Quireboys på samme scene kommer til å bli helt sjukehus, legger han smilende til!

Hva er fremtidsplanene?

MM: -Det viktigste nå er at vi fortsetter å jobbe like hardt som før og ikke havner på latsiden! Vi har nettopp vunnet Oslo-finalen i Emergenza på rockefeller, samt plass på Landsmønstringen i UKM som foregår i Trondheim. Det er altså nå vi må legge inn det ekstra giret! Det viktigste for oss nå er å få ut plata så fort som mulig og å komme oss ut for å gjøre Wildnite kjent i flere deler av landet.

Vel, da kan vi i Helvete Magazine bare ønske bandet lykke til videre og om dere ønsker å sjekke ut bandet mer så finner dere dem på facebook.

-Cayza-